maanantai 17. joulukuuta 2012

Poikueen ylpeät vanhemmat & historiaa

Kipeänä on aikaa istua koneella kirjoittelemassa, joten ajattelin lyhyesti kertoa hieman poikueen vanhemmista.

Poikueen äiti on Morgana, (Helleyön Kaktuksenkukka) joka on ystäväni&minun yhteisomistussiilin Helmin ja Nokinassun Gordonin jälkeläinen. Sukua tunnetaan pitkälle ja yritänkin sukutaulun linkitellä tänne jossain vaiheessa.



Tässä hänestä pari kuvaa pienenä. Hän oli oikea pieni mustuainen, ei uskoisi enää samaksi siiliksi piikkien vaihdon jälkeen.



Utelias luonteeltaan ja kaikki mahdollinen pitää vielä nykyäänkin tutkia. Rohkea myös, perheen muut eläimet ei paljoa häntä hätkäytä.

 Tässä taas kuva jo hieman vanhempana ja parempi kuva näkyykin otsikossa. Piikit ovat vaalentuneet huomattavasti.















 Isänä poikueelle toimii Tsekistä kasvattajalta tullut kaunis karamellipinto Iisakki. Iisakista on pakko mainita ihana rohkea, reipas luonne. Hän on oikea sylisiili, mitä voi löllytellä miten päin tahtoo. Vaikka Morganakin on helppo käsiteltävä ja reipas sylissä, on hänellä silti oma tahto ja kun aamulla herättää niin varmasti saa puhinoita palkaksi. Iisakki sen sijaan tyytyy kohtaloonsa.

 Hieman ärsyttää kuvaaminen ja varsinkin kamala salamavalo.

Tässä molemmat vanhemmat sylissä. Iisakki on iso uros ja näillä olikin hieman kokoeroa. Tosin raskauden loppuvaiheilla Morgana olikin jo isompi kun Iisakki.


Se ei tainnut olla rakkautta aivan ensisilmäyksellä...



Poikue on todella hartaasti odotettu, onhan tässä ehtinyt jo 9 vuotta näiden piikikkäiden kanssa touhuta.
Virallinen kasvattajanimi (Suomen siiliyhdistyksen) SY Käpälämäen minulla oli parisen vuotta, mutta koska pentueita ei tuolloin syntynyt näin turhaksi maksaa maksuja ja tietotaitoa en saanut sen enempää olemalla virallisena kasvattajana. Tällä hetkellä siis ei virallista nimeä ole, mutta pyyntöjä on kyllä tullut liittyä Suomen lemmikkisiilien jäseneksi.

Tärkein siili kautta aikojen on ehdottomasti ollut ensimmäinen siilini Siiri (Tiny Black Karoliina). Tässä hänestä talvinen kuva.


Mahdollisesti myöhemmin kirjottelen pohdintoja yhdistyksistä ja niihin liittymisistä (ja kaikesta muusta liittyen näihin), mutta siihen saa uppoamaan useamman tunnin ja aivan oman lukunsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti