sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Ensimmäinen yö

Aamulla Morganan pesästä oli kuulunut epämääräistä piipitystä, mutta varmaksi ei voinut sanoa, että olisiko siellä mitään vai tekisikö mielikuvitus temppunsa. Kuitenkin myöhemmin päivällä pesän suuaukosta saattoi nähdä pienen pienen neulatyynyn ja varmistuttiin että ainakin yksi vauva olisi pesässä.

Päivä meni hyvin, mamma ruoki vauvojaan pesässä eikä poistunut pesästään. Illalla alkoi kuitenkin pelätty poikasten raahausurakka. Viedessäni lisää ruokaa emolle illalla huomasin, että juoksupyörän viereen oli raahattu yksi vauva. Poikanen oli hieman kohmeisen oloinen, joten puutuin tilanteeseen (silläkin uhalla että emo olisi voinut popsia vauvan) ja nostin poikasen pesään. Samalla huomasin, että peittojen alla oli ainakin toinen poikanen.

Pari kertaa laitoin poikasen takaisin pesään ja välillä otin pyörääkin pois ajatellen että se aiheuttaa kanniskelun. Laitoin juoksupyörän alla olevaan laatikkoon pesätarpeita mikäli se emon mielestä olisi ollut parempi paikka lapsukaisille. Viimeisen kerran käydessäni yöllä vauvat olivat selälteen ympäri asuntoa joten päätin sittenkin vielä kerran puuttua ja laitoin ne samaan pesään missä mammalla jo yksi vauva oli. Tämän jälkeen ajattelin, että jos eivät nyt selviä, niin ei ole mammaksi tuosta otuksesta eikä sille mahda mitään. 2h välein en kuitenkaan alkaisi ruokkimaan päivätöiden kanssa vauvoja korvikkeilla. Vauvat olivat kuitenkin ruokitun näköisiä eivätkä mitään ruipeloita, niin en turhaan ottanut stressiä asiasta. Asunnossa on lämmin, joten hetki pesän ulkpuolella ei poikasia hengiltä jäädytä.

Aamulla aikaisin herätessäni kävin kurkistamassa tilanteen ja mamma oli hylännyt toiseen pesään vauvat ja nukkui itse toisessa. Tässä otin taas riskin ja laitoin vauvat mamman kanssa samaan pesään (mihin oli synnyttänytkin) ja taisin tehdä oikean ratkaisun.

Tässä vielä kuva yöltä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti