tiistai 1. tammikuuta 2013

Tuhinaa ja sukupuolia

Vauvat ne vaan muuttuvat yhä suloisemmiksi kasvaessaan. Tänään ensimmäistä kertaa kaivaessani vauvat pesästä kuului pieni tuhina vastalauseena, ehkä maailman ihanin ääni. Kova pohdinta on käynnissä, että malttaako noista edes luopua. Järjellä ajateltuna on fiksua pitää kotona korkeintaan yksi, koska yksikin siili syö ja sotkee hirmuisesti. Aikaa siilit nyt eivät niin hirveästi onneksi vie, koska eivät kaipaa ihmistä tai seuraa lähelleen. Jos siis maailman parhaimpia koteja ei kahdelle muulle löydy niin mielelläni pidän itselläni!

Mamma on jo hieman väsähtäneen näköinen, silti jaksetaan reippaana hoitaa lapsia.





Sitten jännitettyjä sukupuolia!
"Tummin vauva"
 Tämä pesueen kiltein ja "sosiaalisin" tapaus mikä ei piikkejä ole pahemmin ylhäällä pidellyt on sukupuoleltaan tyttö. Hän on aina heti innoissaan nuolemassa sormia ja ihmettelemässä että mihin joutui eikä pistä käsittelyä pahaksi lainkaan. Tähän olen rakastunut kaikista eniten luonteensa vuoksi ja näin ollen näillä näkymin jäämässä kotiin.

"Vaalea pinto vauva"
Luonteeltaan tämä poika on hieman pidättyväisempi kun tumma siskonsa. Kun tumma ei miettinyt ollenkaan ensimmäisillä kerroilla että mihin on joutunut niin tämä vaati hetken että alkoi lämpeämään idealle olla sylissä. Nyt tämä vaatii hetken aikaa ennenkun piikit lähtevät otsalta mutta sen jälkeen nuollaan kyllä innoissaan sormia ja avaudutaan pallosta. Äänet saavat kyllä "tukan otsalle" toisin kuin tummalla mutta sosiaalinen tapaus tämäkin. Muistuttaa paljon äitiään! Hänellä on pienenpieni pinto kuvio kyljessään.

"Vaalea vauva"
Selviytyjää veikkaisin pojaksi, jollei masussa ole tosiaan napatyrä. Tämä tapaus ei ole houkutteluista huolimatta avautunut pallosta kertaakaan. Mahdotonta sanoa johtuuko tämä siitä, että masu saattaisi olla kipeä vai onko tämä sitten pelästynyt sitä ettei päässyt palloon kun vatsa tosiaankin oli kipeä. Muuten pieni on ottanut hyvin kehityksessä kiinni isommat sisaruksensa onneksi!

Sitten vielä luvattuja kuvia!


Ei haitannut vaikka käännettiin selälle sukupuolen varmistusta varten, silti oli tehtävä vaahtopalloja ja maisteltava sormia.

Hieman uusia hajuja ja makuja. Hampaitahan näillä lapsosilla ei vielä ole, joten toistaiseksi vaan ikenillä ja kielillä täytyy jyystää sormia (onneksi!).







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti